Bossuyt Grootkeukens stelt in primeur nieuwe keuken Hertog Jan voor

Vandaag stellen Karl en Steven Bossuyt, zaakvoerders van Bossuyt Grootkeukens, de nieuwe keuken van Hertog Jan voor. De professionele keuken voor de gastronomische tempel van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is zowel technisch als qua design een huzarenstukje. De realisatie van Bossuyt Grootkeukens, die in nauwe samenwerking met Gert De Mangeleer werd ontworpen, draagt duidelijk de signatuur van de top-chef én beantwoordt aan de complexe omgeving van de middeleeuwse beschermde schuur. 

Vijf gepersonaliseerde kookeilanden van 2.4 op 1.8 meter worden vanaf 22 juli, de officiële opening van de nieuwe vestiging van het driesterren restaurant, het hart van Hertog Jan.

De afwerking van de keukenblokken met zwarte volkernplaten gaat perfect samen met de warme uitstraling van de geklasseerde schuur. Het gebruik van volkern in een restaurant keuken is een Europese primeur waarmee Hertog Jan bewust breekt met de kille techno-trend van de klassieke inox keukens. “Gert De Mangeleer en Joachim Boudens kozen bewust voor een keuken die anders oogt dan de uitvoeringen in koele inox of gelakt staal. Zij zochten naar een meer ecologisch verantwoord ontwerp met een strakke, liefst zwarte onderbouw en een warme uitstraling. Bossuyt Grootkeukens werkte een voorstel uit met schuiven- en ladenblokken uitgevoerd in zwarte volkern panelen, onder hoge druk samengeperste papiervezels en fenolhars, in combinatie met een massief naadloos bovenblad uit geborstelde inox. Met ons creatieve ontwerp werden we gekozen uit de zes voorstellen die ruim twee jaar geleden meedongen voor dit project “, aldus Karl en Steven Bossuyt.

 

Indrukwekkend én innovatief

In de monumentale hoeveschuur ogen de op één lijn achter elkaar opgestelde kookblokken met aan beide zijden 14 meter lange zogenaamde ‘passes’ voor het doorgeven van de culinaire hoogstandjes van Hertog Jan, ronduit indrukwekkend. Verder  bulkt de keuken van innovaties. Zo liggen alle leidingen voor elektriciteit en water, maar ook voor de lucht aan- en afvoer van de dampkappen, onder de grond omdat aan de muren en het dak van de beschermde schuur niet mag geraakt worden. Voor de voorverwarming van de borden wordt niet met standaard schuifdeurkasten gewerkt, maar werden warmhoudkasten ontwikkeld met geperforeerde laden die voor Hertog Jan op maat werden geproduceerd. Hierdoor krijgt men een beter overzicht van de verschillende types gestockeerde borden en wat ergonomie betreft kan men ook vlotter de achterste borden uitnemen. Om de bewaring van hun dagverse kruiden en andere delicate producten gedurende de service te optimaliseren, is de keuken voorzien van de innovatieve Adande koel -én vrieslades, die per lade tussen -22°C en + 15°C tot op 0,1 graad nauwkeurig kunnen ingesteld worden. Ook zal er op de nieuwe site met de spectaculaire Mibrasa houtskooloven gewerkt worden.

 

Niet aan hun proefstuk

Bossuyt Grootkeukens, dat eerder instond voor keukens van verschillende Belgische topchefs, zoals Geert Van Hecke, Filip Claeys, Roger Vandamme, Mathieu Beudaert, Thomas Locus en Johan Segers, is dus bij Hertog Jan niet aan zijn proefstuk toe. Dit succes is mee te danken aan de ervaring die de broers Bossuyt opdoen in de andere succesvolle tak van hun onderneming: de inrichting van grootkeukens voor scholen, ziekenhuizen, bedrijven en publieke gebouwen en de installatie van self-service concepten. Hiervoor werken ze samen met hun neven Jan en Tom Bossuyt, gespecialiseerd in winkelinrichting, die over een eigen schrijnwerkerij beschikken. Bossuyt Grootkeukens is dan weer voorzien van een eigen inox productie atelier mét lasermachine en de modernste lastechnieken. Het realiseert zo het ontwerp en de productie van hun Induchef inductiefornuizen en inox maatwerk 100% zelf. “De combinatie van inox installaties voor horeca en voor collectiviteiten en de complementariteit met de expertise in schrijnwerk van Jan en Tom, versterkt onze know-how, creativiteit en innovatie. Deze kruisbestuiving laat ons vandaag toe om zowel voor zeer grote projecten, zoals bij Hertog Jan, als voor kleinere concepten voor jonge of startende horeca, betaalbaar maatwerk af te leveren. We leggen hierbij bewust de focus op België als markt om een snelle service voor herstellingen, aanpassingen en andere tussenkomsten te verzekeren. Voor te verre projecten zou de afstand een te grote belemmering betekenen voor de kwalitatieve dienst na verkoop die wij nastreven. Deze troeven zijn de hefboom voor ons verder succes. We zijn Gert en Joachim dan ook erg dankbaar dat zij ons deze unieke kans gaven”, besluiten Karl en Steven Bossuyt.

Contacteer ons
Karin Struys UPR Corporate
Karin Struys UPR Corporate
Over UPR Corporate

UPR Corporate is een full-service public relations & communicatie kantoor, opgericht in 1998. 

UPR Corporate vertaalt uw bedrijfs- en marketingdoelstellingen naar sterke boodschappen voor media en stakeholders met één duidelijk doel: uw naam, merk, product of dienst geloofwaardig en effectief communiceren naar uw doelgroepen. 

UPR Corporate is actief in 3 prioritaire expertisevelden: 
Corporate communication: reputatie, merkbewustzijn en merkbekenheid opbouwen en ondersteunen. 
Brand & product communication: lanceren en ondersteunen van merken, producten en diensten. 
Crisis preparedness & communication: pro- en re-actief beschermen van uw reputatie, merk, producten en diensten

UPR Corporate
Nieuwelaan 127
1853 Strombeek-Bever