Fermacell gipsvezel wandplaten verzekeren  30 tot 120 minuten brandwerendheid

Fermacell gipsvezel wandplaten verzekeren 30 tot 120 minuten brandwerendheid

Ultra performante gipsvezelplaten voldoen aan strenge EPB- en brandwerendheidsnormen voor schoolgebouwen, kantoren en zorginstellingen

Fermacell, producent van gipsvezelplaten en vloerelementen, biedt met haar ultra brandwerende gipsvezelplaten een antwoord op de steeds strengere eisen op gebied van brandveiligheid voor kantoorgebouwen, zorginstellingen en scholen.
De Fermacell gipsvezelplaten voor wand en plafond zijn leverbaar in diverse diktes en niet brandbaar. Het gips in de wandplaten zorgt bij brand voor koeling waardoor branddoorslag voorkomen wordt.

Brandveiligheid is uiterst belangrijk in kantoorgebouwen, scholen en zorginstellingen. De eisen op gebied van brandwerendheid worden ook steeds strenger. Om daaraan te voldoen produceert Fermacell gipsvezelplaten die in constructies een brandwerendheid van 90 minuten garanderen.

Naast deze unieke performantie op gebied van brandveiligheid, zorgen de gipsvezelplaten ook voor een optimale geluidsisolatie en een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zijn de gipsvezelplaten duurzaam en milieuvriendelijk en beschikken ze over een enorme draagkracht. Ten slotte kunnen de platen ook snel en eenvoudig geplaatst worden waardoor dit materiaal zich goed leent voor bouwprojecten die in een korte tijd moeten opgeleverd worden.

Omwille van deze unieke eigenschappen koos Jan Snel uit Bornem, gespecialiseerd in flexibel bouwen, reeds voor talrijke projecten voor Fermacell gipsvezelplaten. Jan Snel biedt met het unit bouwsysteem een antwoord op de groeiende vraag naar schoolgebouwen en zorginstellingen. Deze flexibele bouwmethode laat toe om op zeer korte tijd een afgewerkte constructie op te leveren.

 “De snelle en eenvoudige plaatsing van Fermacell gipsvezelplaten en de technische expertise zijn voor ons redenen om samen te werken met Fermacell’ aldus Patrick Waumans van Jan Snel. ‘Ook inzake de brandveiligheid van de hoofddraagconstructie geeft Fermacell advies, bijvoorbeeld over hoe de hoeken bij kolommen moeten afgwerkt en afgedicht worden om luchtdichtheid te verzekeren.

Ondermeer voor de bouw van containerscholen in het kader van het project ‘Scholen van morgen’ liet Jan Snel zich adviseren door Fermacell voor het gebruik van brandwerende gipsvezelplaten.

Voor de bouw van het AZ Palfijn in Gent koos Jan Snel voor de Fermacell gipsvezelplaten. Dankzij de snelle en flexibele bouwmethode met stalen kolommen als draagstructuur waar tegen Fermacell gipsvezelplaten werden bevestigd werd dit 4000m² grote gebouw op 4 maanden tijd opgeleverd.     

***

Over Fermacell
Fermacell, onderdeel van Xella International GmbH, is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw. Het bedrijf produceert en levert gipsvezelplaten en vloerelementen. De producten van Fermacell zijn sterk geluidsisolerend, stootvast, vochtbestendig en brandvertragend. Bovendien bevatten ze geen schadelijke stoffen en zijn de producten 100% recyclebaar. Voor meer informatie: www.fermacell.be 

Contacteer ons
Karin Struys UPR Corporate
Karin Struys UPR Corporate
Over UPR Corporate

UPR Corporate is een full-service public relations & communicatie kantoor, opgericht in 1998. 

UPR Corporate vertaalt uw bedrijfs- en marketingdoelstellingen naar sterke boodschappen voor media en stakeholders met één duidelijk doel: uw naam, merk, product of dienst geloofwaardig en effectief communiceren naar uw doelgroepen. 

UPR Corporate is actief in 3 prioritaire expertisevelden: 
Corporate communication: reputatie, merkbewustzijn en merkbekenheid opbouwen en ondersteunen. 
Brand & product communication: lanceren en ondersteunen van merken, producten en diensten. 
Crisis preparedness & communication: pro- en re-actief beschermen van uw reputatie, merk, producten en diensten

UPR Corporate
Nieuwelaan 127
1853 Strombeek-Bever