Skip to Content
McGregor terug in winkels en online na overname merkrechten

McGregor terug in winkels en online na overname merkrechten

McGregor komt in het najaar van 2019 op de markt, na een grootscheepse re-branding en met een volledig nieuw collectiebeeld. De nieuwe webshop wordt al eerder in maart 2019 gelanceerd, gevolgd door eigen winkels, franchise winkels en een netwerk van samenwerkende retail-partners in het najaar. naast de Nederlandse investeerders zet ook het Belgische GAB zijn schouders onder re-introductie van McGregor in ons land. 

Het merk McGregor verdween van de markt, nadat het in 2016 en 2017 twee keer onderdeel was van een groepsfaillissement; eerst van McGregor Fashion Group en daarna van Doniger Fashion BV. De nieuwe investeerders achter McGregor kochten de merkenrechten terug toen bleek dat er geen sprake meer was van een doorstart, maar bekend werd dat alle onderdelen van Doniger Fashion BV, werden geliquideerd.  

De investeerders achter het nieuwe McGregor zijn Fred Gehring en Ludo Onnink samen met DM Equity Partners, het investeringsfonds van keukenondernemer Ben Mandemakers en voormalig bankier Rob ten Heggeler. Gehring en Onnink waren van 1997 tot 2016 respectievelijk CEO en COO van Tommy Hilfiger. In eerste instantie van de Europese divisie, later wereldwijd. Fred Gehring richtte zich daarna vooral op zijn muzikale carrière; hij tourde als drummer van The Analogues langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland. Ludo Onnink is CEO van Denham the Jeanmaker.

Alain Broekaert is met zijn bedrijf GAB eveneens partner in het nieuwe McGregor en is verantwoordelijk voor de Belgische re-introductie.

Fred Gehring: “McGregor is een iconisch merk, daterend uit 1921, dat zichzelf ontpopte tot uitvinder van ‘American Sportswear’. Het merk was de absolute marktleider in de jaren vijftig, zestig en zeventig,  nog voor grote merken van vandaag werden opgericht. We zien een groot potentieel. Er is uit die gloriejaren immers een enorme ‘heritage’ op het vlak van technische innovatie, sportiviteit en stijlbewustheid vanuit een klassieke essentie. En dit van oudsher met de nodige attitude en humor. Consumentenonderzoek toont aan dat McGregor nog steeds over een loyaal klantenbestand beschikt en hun naamsbekendheid nog concurreert met die van de marktleiders. Onze uitdaging is om McGregor ‘opgefrist’ terug te brengen naar de markt, vertrekkend vanuit bijna 100 jaar oude kernwaarden, die we vertaald hebben naar deze tijd. Dit op vlak van product, communicatie en distributie. 

Coen Gehring zal instaan voor de dagelijkse leiding van het bedrijf, vertrekkend vanuit zijn uitgebreide ervaring bij Tommy Hilfiger, als Country Manager voor Denham the Jeanmaker en als Commercial Director EMEA voor Hunter Boots. Daarnaast leggen Gehring en Onnink zich achter de schermen in hun rol als voorzitter en vice-voorzitter toe op strategie, merkontwikkeling en supervisie.

Coen Gehring: "We zijn van plan om al in maart 2019 te starten met onze webshop http://www.mcgregornewyork.com om zo ons nieuwe gezicht te tonen. Het aanbod zal in eerste instantie gericht zijn op de basics, die het fundament van het merk vormen. In de komende seizoenen zullen we vervolgens de fashion benadering verder uitwerken. Overigens is het onze overtuiging dat McGregor zich vooral moet onderscheiden met 'essentials' van topkwaliteit. Dit met een combinatie van een perfecte fit, innovatief materiaalgebruik, subtiele detaillering en een tijdloze optimale draagbaarheid. We willen relevant zijn voor de loyale klassieke McGregor fan uit het verleden én voor een jongere doelgroep.”

“De detailhandel anno 2019 staat voor grote uitdagingen. We willen daarom niet alleen met een fantastisch merk en een ijzersterk productaanbod komen, maar tevens met oplossingen voor de veranderende omgeving waarin het allemaal moet worden gerealiseerd. We werken aan een omnichannel samenwerking tussen offline en online kanalen, zowel in onze eigen retail omgeving als met retail partners, met als doel razendsnel te kunnen handelen inzake de supply chain en continu alert te reageren op de wensen van de consument, die zal te allen tijde centraal staan.”

Alain Broekaert: “Ook op de Belgische markt heeft McGregor een iconische status. Het wegvallen van het merk vorig jaar wordt nog steeds door velen als een enorm gemis ervaren. Verschillende retailers op de Belgische markt hebben alvast interesse getoond om McGregor snel weer te verwelkomen. We kijken er naar uit om met al onze gezamenlijke kennis en ervaring en door een optimale samenwerking met de klanten te werken aan een geweldige toekomst”.

De najaar 2019 collectie wordt vanaf 18 januari tentoongesteld in de nieuwe McGregor showrooms op de hoofdsite van GAB, Assesteenweg 96 Ternat. In Amsterdam is de collectie al te zien vanaf 10 januari in het nieuwe hoofdkantoor van McGregor ‘2.0’ aan de Tesselschadestraat 20

Contacteer ons
Melissa Nortier UPR Corporate
Over UPR Corporate

UPR Corporate is een full-service public relations & communicatie kantoor, opgericht in 1998. 

UPR Corporate vertaalt uw bedrijfs- en marketingdoelstellingen naar sterke boodschappen voor media en stakeholders met één duidelijk doel: uw naam, merk, product of dienst geloofwaardig en effectief communiceren naar uw doelgroepen. 

UPR Corporate is actief in 3 prioritaire expertisevelden: 
Corporate communication: reputatie, merkbewustzijn en merkbekenheid opbouwen en ondersteunen. 
Brand & product communication: lanceren en ondersteunen van merken, producten en diensten. 
Crisis preparedness & communication: pro- en re-actief beschermen van uw reputatie, merk, producten en diensten

UPR Corporate
Nieuwelaan 127
1853 Strombeek-Bever