Wegwijs in nieuws en innovaties op Batibouw 2016

Wegwijs in nieuws en innovaties op Batibouw 2016

Reynaers – Blavier – Unilin – Zehnder – Xella - Fermacell

 

Beste Batibouw-bezoeker,

We maken u om praktische redenen graag nog even wegwijs in het vele nieuws dat Reynaers Aluminium, Woningen Blavier, Unilin Division Insulation, Zehnder, Xella en Fermacell op Batibouw voorstellen tijdens de professionele dagen op 25 en 26 februari. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van hun recente innovaties en primeurs op Batibouw.

Reynaers Aluminium, UNILIN Division Insulation en Woningen Blavier maken nav Batibouw op donderdag 25/2 ook de resultaten bekend van boeiende marktstudies over actuele thema’s voor bouwers en verbouwers. Indien u dat wenst kunt u het persdossier op aanvraag onder embargo ontvangen.

Indien u extra informatie wenst of alvast een afspraak wil maken op één van de stands dan verneem ik dat graag en volg het dan verder op.

Met vriendelijke groeten,
Liesbeth
0498 61 22 59

REYNAERS ALUMINIUM - Paleis 4 - stand 312

PRESENTATIE MARKTONDERZOEK  10u30 én 13u30

Snel snel (ver)bouwen door goedkope lening vergroot gevaar om in valkuilen te trappen

Heel wat Belgen versnellen hun plannen voor een eigen woning omdat zij willen profiteren van een goedkope lening. Wie zich halsoverkop in het bouwproces stort vergroot het risico op verkeerde beslissingen. De studie gaat na welke de belangrijkste gevaren zijn én hoe bouwers en verbouwers vandaag kijken naar hun project. Dit biedt interessante inzichten en brengt de pijnpunten in kaart waaraan heel wat (ver)bouwers zich blootstellen.

INNOVATIES EN PRIMEUR: Slimline - Hi-Finity - Masterline 8

Naast de vernieuwde ultraslanke SlimLine reeks en het minimalistische Hi-finity schuifraam met hoek in glas, presenteert Reynaers ook in primeur de nieuwe Masterline 8, hét aluminium raamsysteem van de toekomst.

Beleving staat centraal op de nieuwe stand van Reynaers Aluminium!

Pressroom Reynaers Aluminium: http://reynaers-belux.prezly.com/ 

CONTACTEN
Bert Geerinckx, general manager
Peter Ottevaere, marketing & communication manager
Kurt Van Den Bergh, technical manager

***

UNILIN - Paleis 5 - stand 309

PRESENTATIE ENQUETE OM 11u30 én 14u30

Impact bouwschil op e-peil

Iedereen wil vandaag energiezuinig (ver)bouwen maar gebeurt dit wel kostoptimaal? Verkiest men om te investeren in zonnepanelen of een warmteboiler of wil men eerder het E-peil van de woning verlagen door extra te isoleren? Laten (ver)bouwers zich leiden door het terugverdieneffect van energiebesparende toepassingen zoals zonnepanelen? Of is het lange termijn rendement bepalend voor de keuzes die men maakt? De studie brengt de pijnpunten in kaart en gaat in op de aanbevelingen voor een kost optimale en energie efficiënte nieuwbouw of renovatie.

PRODUCTEN IN DE KIJKER : Impresse – Sarking Comfort

IMPRESSE, een esthetische zichtzijde voor dakelementen om de zolder te isoleren en af te werken in één handomdraai. Impresse is de enige zichtzijde op de markt die volledig afgewerkt is en waarvoor na plaatsing geen extra bewerking zoals schilderen meer nodig zijn.

SARKING COMFORT, een combinatieplaat van PIR isolatie en houtvezel onderdak. De grote voordelen van dit bouwsysteem zijn: een verbeterde akoestische dakisolatie waarbij het hellend dak ook meteen waterdicht is, een besparing van plaatsingstijd.

Pressroom Unilin: http://unilin.prezly.com/

CONTACT
Veronique Mattheeuws,
marketing manager

***

ZEHNDER BELGIUM - Paleis 12 - stand 402

PRODUCTEN in de kijker: Zehnder Zmart - ComfoSpot 50 - ComfoAir Q - ComfoAir Compact - Charleston

De Zehnder Zmart is de eerste design paneelradiator met binnen- en buitenkant in kunststof. Deze nieuwe designradiator is ultra licht en dat kan u op de stand van Zehnder zelf uittesten.

Daarnaast gaat de ComfoSpot 50 in première, een compacte en energiezuinige ventilatie unit voor aparte ruimtes en kleinere wooneenheden.

Verder zet Zehnder ook het intelligent ventilatiesysteem ComfoAir Q en het ComfoAir Compact in de kijker.

In het gamma van designradiatoren blijft de iconische Charleston een topper. U kan deze vintage radiator in alle kleuren en formaten ontdekken in de speciale ‘Charleston corner’ .

Pressroom Zehnder: http://zehnder.prezly.com/

CONTACTEN
Magda De Baere - product manager
Juergen Dierickx – marketing directeur
Michel Donck - sales & country manager

***

WONINGEN BLAVIER - Paleis 8 - stand 310

PRESENTATIE ENQUETE: 12u30 én 15u30

NIEUWBOUW VANDAAG GOEDKOPER DAN 3 JAAR GELEDEN… maar renoveren zit in de lift

De studiedienst van Woningen Blavier berekende dat nieuwbouw anno 2016 aanzienlijk goedkoper is dan drie jaar geleden. Dit is een verrassende vaststelling. Te meer daar de meerderheid van de Belgen met plannen voor een eigen woning kiest voor kopen en renoveren omdat dit goedkoper zou zijn. Woningen Blavier peilde bij een representatieve steekproef bouwers én verbouwers hoe zij hun project financieel al dan niet met succes aanpakken. Om te illustreren dat betaalbaar bouwen geen utopie is stelt Woningen Blavier ook voor hoe men voor 150.000€ een nieuwbouwproject realiseert (exclusief bouwgrond).

Pressroom Woningen Blavier: http://blavier.prezly.com/ 

CONTACTEN
Louis Amory,
algemeen directeur
Stefan Hallez, marketing directeur

***

XELLA - Paleis 5 - stand 307

PRODUCTEN in de kijker: YTONG Murfor Compact - PREFAB bouwsystemen - Ytong Murfor Compact

YTONG Murfor Compact op rol is een innovatieve wapening die het optrekken van muren met cellenbeton nog eenvoudiger en sneller maakt. Het verhoogd gebruiksgemak en de tijdbesparing daaraan gekoppeld zijn belangrijke troeven voor zelfbouwers.

Snelste PREFAB bouwsystemen, het YTONG CascoSysteem, HEBEL Construct voor modulair bouwen, het SILKA bouwsysteem en het YTONG Jumbo bouwsysteem. Bouwmethodes die het mogelijk maken om op zeer korte tijd een afgewerkte ruwbouw te plaatsen.

Demonstraties ivm Ytong Murfor Compact gebeuren op verschillende tijdstippen op donderdag 25 en vrijdag 26 februari

Pressroom Xella: http://xella.prezly.com/

CONTACT:
Nicole Wuyts, Marketing - communications manager

***

FERMACELL - Paleis 5 - stand 307 (stand Xella)

PRODUCTEN in de kijker: Fermacell Powerpanel H2O - UNILIN HydroFlam

Fermacell Powerpanel H2O, een afbouwplaat tegen water en weer voor binnen en buiten. Deze nieuwste innovatie in afbouwplaten beschermen constructies die vaak aan vocht zijn blootgesteld tegen water, wind, vocht en schimmel.

Om tegemoet te komen aan de steeds strengere normen voor houtskeletbouw, ontwikkelden Fermacell (onderdeel van Xella Group) en Unilin Panels (onderdeel van Unilin group) een gecombineerde, dragende wand met een brandwerendheid van minimum 60 minuten (REI 60). UNILIN HydroFlam is een vocht- en brandwerende constructieve plaat. Deze spaanplaat is uiterst geschikt voor toepassingen in constructieve vloeren, wanden en dakenbouw. Deze plaat is tevens beschikbaar met een luchtdichte en dampremmende afwerking.

Demonstraties op verschillende tijdstippen op donderdag 25 en vrijdag 26 februari

CONTACT
Angelique Jagtenbergh, digital marketing & e-commerce

 

 

Over UPR Corporate

UPR Corporate is een full-service public relations & communicatie kantoor, opgericht in 1998. 

UPR Corporate vertaalt uw bedrijfs- en marketingdoelstellingen naar sterke boodschappen voor media en stakeholders met één duidelijk doel: uw naam, merk, product of dienst geloofwaardig en effectief communiceren naar uw doelgroepen. 

UPR Corporate is actief in 3 prioritaire expertisevelden: 
Corporate communication: reputatie, merkbewustzijn en merkbekenheid opbouwen en ondersteunen. 
Brand & product communication: lanceren en ondersteunen van merken, producten en diensten. 
Crisis preparedness & communication: pro- en re-actief beschermen van uw reputatie, merk, producten en diensten

UPR Corporate
Nieuwelaan 127
1853 Strombeek-Bever