Zehnder Batibouw 2015 primeurs

Zehnder Batibouw 2015 primeurs

PRIMEUR - nieuwe generatie balansventilatiesystemen voor woningen

Zehnder ComfoAir Compact - compacte en gebruiksvriendelijke ventilatie-unit D voor appartementen

Zehnder Alura - budgetvriendelijke en intelligente elektrische designradiator Zehnder

Zehnder Vitalo en Metropolitan - unieke en slanke handdoekdrogers

Zehnder Stana (Neo) en Lateo (Neo) - compacte, strakke convectoren

 

VENTILATIESYSTEMEN

Primeur: nieuwe generatie balansventilatie-units
Zehnder presenteert op Batibouw 2015 haar nieuwe generatie balansventilatiesystemen voor woningen. De nieuwe serie is ontwikkeld en ontworpen met uitzonderlijke aandacht voor energiezuinigheid, installatie- en gebruiksgemak, een beter rendement en meer comfort. De innovatieve units staan garant voor een optimaal binnenklimaat. Vanaf september 2015 komen deze zeer performante ventilatie-units op de markt.

Zehnder stelt de nieuwe generatie balansventilatiesystemen in primeur voor op Batibouw.

Zehnder ComfoAir Compact: mini unit met maxi voordelen
In de categorie balansventilatie-units presenteert Zehnder tijdens Batibouw het uiterst compacte ventilatiesysteem Zehnder ComfoAir Compact. Deze ventilatie oplossing is ideaal voor kleinere woningen en appartementen.

Dit budgetvriendelijke en zeer compacte ventilatiesysteem is geschikt voor kleinere woonruimten zoals appartementen, studenten- en service flats. Door zijn compacte vorm en slimme technologie wordt dit ventilatiesysteem in een recordtijd (3 X sneller dan een andere unit) geïnstalleerd, zonder risico op installatiefouten of beschadiging. De Zehnder ComfoAir Compact wand- en plafondmodellen kunnen dankzij het kleine formaat handig ingebouwd worden in een kast of gemonteerd worden tegen het plafond. Het systeem werkt volledig automatisch op basis van vochtsturing. Een intelligente timer houdt het energieverbruik tijdens boost stand onder controle. Met de introductie van de ComfoAir Compact units verpakt Zehnder maximale voordelen voor de installateur en de gebruiker in een mini-ventilatiesysteem.

Richtprijs voor Zehnder ComfoAir Compact = 1.375 euro

 

DESIGNRADIATOREN

Uit het ruime aanbod van designradiatoren presenteert Zehnder op Batibouw 2015 de Zehnder Alura, een budgetvriendelijke en slimme elektrische radiator met elegant design. Ook de succesmodellen Zehnder Vitalo en Zehnder Metropolitan designradiatoren uit het Premium segment zijn aanwezig, beide ontworpen door het internationaal befaamde designer duo King & Miranda. Daarnaast presenteert Zehnder twee energiezuinige convectoren: Zehnder Stana (Neo) en Zehnder Lateo (Neo).

Intelligente energiezuinige elektrische radiator
De Zehnder Alura is een intelligente elektrische radiator, uitgerust met een slimme sensor waardoor hij meteen afslaat zodra het raam in de woonruimte wordt geopend. Dankzij de geïntegreerde en gebruiksvriendelijke bedieningsunit is het mogelijk om de verwarming volledig te programmeren zodat er geen overbodige warmte en energie verloren gaat.

De aluminium Zehnder Alura met vlakke verticale buizen, staat garant voor een zeer snelle en optimale stralingswarmte.

De Zehnder Alura is verkrijgbaar vanaf 356 euro en beschikbaar vanaf april 2015

 

Handdoekdrogers als decoratief element in badkamer
In het Premium segment presenteert Zehnder handdoekdrogers met een uniek, trendy en onderscheidend design. Premium handdoekdrogers zoals Zehnder Vitalo en de Zehnder Metropolitan, beide ontwerpen van het gerenommeerd architectuur & design bureau King & Miranda, kunnen met hun unieke design perfect geïntegreerd worden als decoratief element in de badkamer.

De Zehnder Vitalo is een opvallend gestroomlijnd ontwerp dat verkrijgbaar is in 2 uitvoeringen. De Zehnder Vitalo Bar is voorzien van 1 of 2 chroom handdoekhouders met aan de linkerzijde een opening om handdoeken eenvoudig en comfortabel op te hangen. De Zehnder Vitalo Spa heeft hiervoor 1 of 2 uitsparingen.

Ultra slank en ultra licht
Zehnder Vitalo voor de badkamer valt op door zijn ultra slank profiel met een diepte van slechts 16 mm en ook door zijn hoogwaardige en uiterst efficiënte, warmtegeleidende materialen waaronder aluminium, koper en grafiet. Dankzij deze materialen weegt de Zehnder Vitalo de helft minder dan een conventionele handdoekradiator.

De ingenieuze technologie van de Zehnder Vitalo waarbij een koperen buis ingebed is in een honingraatstructuur van aluminium, zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling over het volledige radiatorfront. Voor- en achterzijde van de designradiator verspreiden in een recordtijd een aangename warmte. De lichtgewicht Zehnder Vitalo kan zeer eenvoudig getransporteerd en geïnstalleerd worden.

De unieke Zehnder EasyFit-aansluitbox verbergt elegant de leidingen, aansluitingen en thermostatische kraan. Door de achterliggende technologie volledig in te werken komt de elegantie van de Zehnder Vitalo tot volle glorie.

De Zehnder Vitalo is ook beschikbaar in een volledig elektrische versie met een afstandsbediening met dag- en weekprogramma en een timer functie voor extra comfort. De designradiator kan ook moeiteloos gekoppeld worden aan lage temperatuursystemen, warmtepompen en condensatieketels.

De Zehnder Vitalo is verkrijgbaar vanaf 866 euro.

Zwevend tegen de muur
De Zehnder Metropolitan valt op met het extreem vlakke ontwerp waardoor de radiator tegen de muur lijkt te zweven. De bevestigingen en consoles zijn volledig geïntegreerd waardoor een stijlvol, harmonieus geheel ontstaat. Naast het stijlvolle karakter, is de vormgeving van de Zehnder Metropolitan ook functioneel. De grote oppervlakte van het verwarmingselement verspreidt de stralingswarmte efficiënter in de woonruimte.

De Zehnder Metropolitan bestaat in verschillende uitvoeringen en is zowel beschikbaar als handdoekdroger in twee uitvoeringen; Metropolitan Bar of de Metropolitan Spa (met een uitsparing voor handdoeken en als decoratieve radiator) als decoratieve radiator (verticaal of horizontaal).

Opvallend detail aan de Zehnder Metropolitan zijn de driehoekige collectoren die de strakke belijning van de Zehnder Metropolitan completeren.

De Zehnder Metropolitan Bar handdoekdroger is verkrijgbaar vanaf 533€,

de Spa-versie vanaf 451€ en de decoratieve designradiator vanaf 625 €.

 

Krachtige convectoren zorgen voor efficiënte warmteverdeling
In de categorie van convectoren presenteert Zehnder de Zehnder Stana en Zehnder Lateo met telkens een basismodel dat werkt volgens het principe van natuurlijke convectie en een ‘‘NEO’ model dat werkt volgens geforceerde convectie met ingebouwde ventilatoren.

Met hun sober en strakke design zijn deze convectoren geschikt voor elk interieur, zowel in particuliere woningen als in grote gebouwen (kantoren scholen en ziekenhuizen). Dankzij hun compacte en intelligente design met slechts twee componenten: de technologie aan de binnenkant en een stalen omhulsel aan de buitenkant, worden de Zehnder Lateo Zehnder Stana modellen tegen de gevel, onder een raam eenvoudig geïnstalleerd. Het uniek ontwerp en de lage hoogte van de Zehnder Stana en Stana Neo maken deze convectoren uitermate geschikt voor een ruimte met hoge ramen die tot tegen de grond komen. De aansluitingen zijn onzichtbaar ingewerkt in het stalen omhulsel wat het esthetisch karakter van de Zehnder Lateo en de Zehnder Stana nog versterkt.

De wisselwerking tussen koude lucht en opstijgende warme lucht creëert een thermische muur waardoor de ruimte niet kan afkoelen en de lucht niet te droog wordt. De opgewarmde lucht verspreidt zich via een rooster met honingraatstructuur aan de bovenkant van de convector. Zehnder Lateo Neo en Zehnder Stana Neo hebben ingebouwde ventilatoren die de verwarmde lucht nog beter en sneller verspreiden. De ventilatoren worden eenvoudig en flexibel bestuurd om bijvoorbeeld slechts op specifieke tijdstippen in werking te treden. Dankzij hun doordachte opbouw, kunnen deze convectoren razendsnel gemonteerd worden.

De Zehnder Stana is verkrijgbaar vanaf 227 euro, Zehnder Stana Neo vanaf 744 euro.

De Zehnder Lateo is verkrijgbaar vanaf 221 euro, Zehnder Lateo Neo vanaf 553 euro.

 

Zehnder presenteert deze innovaties op stand 402 in paleis 12 van Batibouw

***

Over Zehnder Group Belgium
Zehnder Group Belgium behoort tot de Zwitserse Zehnder Group, één van de toonaangevende internationale aanbieders van designradiatoren, ventilatiesystemen, luchtzuiveringsinstallaties en koel- en verwarmingssystemen. Zehnder Group realiseerde voor 2013 een omzet van meer dan 522 miljoen Euro. De producten van Zehnder Group worden verdeeld over 3 continenten Noord-Amerika, Europa en Azië. www.zehnder.be

Contacteer ons
Anja Van Der Auwera Marketing & Communication Zehnder Group Belgium
Anja Van Der Auwera Marketing & Communication Zehnder Group Belgium
Over UPR Corporate

UPR Corporate is een full-service public relations & communicatie kantoor, opgericht in 1998. 

UPR Corporate vertaalt uw bedrijfs- en marketingdoelstellingen naar sterke boodschappen voor media en stakeholders met één duidelijk doel: uw naam, merk, product of dienst geloofwaardig en effectief communiceren naar uw doelgroepen. 

UPR Corporate is actief in 3 prioritaire expertisevelden: 
Corporate communication: reputatie, merkbewustzijn en merkbekenheid opbouwen en ondersteunen. 
Brand & product communication: lanceren en ondersteunen van merken, producten en diensten. 
Crisis preparedness & communication: pro- en re-actief beschermen van uw reputatie, merk, producten en diensten

UPR Corporate
Nieuwelaan 127
1853 Strombeek-Bever